5 x Groenten in de hoofdrol

5 x groenten in de hoofdrol

Groenten fungeren niet langer als bijgerecht. Steeds meer avontuurlijke chef-koks durven het aan om groenten een hoofdrol te geven op het bord. En terecht. Het sluit perfect aan op de wens van de gast om gezondheid met genieten te combineren. Als professional is het een manier om je te onderscheiden van de rest. Deze vijf concepten blinken uit met hun veggies.

(Plant)aardig voor iedereen

Recht tegenover Rotterdam Centraal ligt de plantaardige fast-cuisine Jack Bean. De plek waar iedereen welkom is voor een snelle, gezonde en plantaardige maaltijd. Van diehard veganist tot drukke kantoorman in pak. Jack Bean serveert binnen tien minuten een verse veganistische maaltijd op hoog niveau. Bestellen gaat gemakkelijk en snel via consoles, maar het is ook mogelijk via je smartphone als je nog onderweg bent. Dan staat je bestelling klaar als jij er bent. Ideaal! Ga voor een goedgevulde wrap, rijkbelegde sandwich of een van de kleurrijke bowls. 
Jack Bean | Weena 702, Rotterdam | www.jackbean.nl



                                    Jack Bean Rotterdam, (Fotografie: Jan Bijl)
 

Het oor wil ook wat

Bij The Vegan Gorilla serveren ze enkel veganistische gerechten, maar dat wil niet zeggen dat er alleen veganisten komen eten. Iedereen die, zonder schuldgevoel, wil genieten van lekker eten en drinken is welkom in deze Utrechtse zaak. Naast het ‘stoere voer’ dat ze serveren worden er ook toffe vinylplaatjes gedraaid. Sterker nog: gasten mogen eigen muziek meenemen, zolang ze hun foute Nederlandstalige platen maar thuislaten. De menukaart klinkt met gerechten zoals ‘Rolling in the Mekong River’ en ‘Something’s Gado Give’ als muziek in de oren. 
The Vegan Gorilla | Surinamestraat 5, Utrecht | www.thevegangorilla.nl



                                     The Vegan Gorilla, Utrecht


Rauwe zaak

De naam verraadt het al: restaurant Rawtastic in Berlijn kookt enkel met rauwe ingrediënten die niet verhit worden boven 42 graden. Een kleurrijke zaak, met pure smaken en veganistische gerechten, waar je jezelf volledig te buiten kunt gaan zonder schuldgevoel. De ‘Pizzatastic’, misschien wel de gezondste pizza van de stad, is het proberen waard. De bodem is gemaakt van onder andere boekweit, courgette, appel en avocado. De bite ontstaat door het droogproces: 8 uur lang op 42 graden. Gezonde en lekkere trek in iets anders? Ga voor de vegan burgers, salades of laat je verrassen door de veganistische kaasplank.
Rawtastic | Danziger Straße 16, Berlijn | www.rawtastic.de​​​​​​​

                                          Rawtastic, Berlijn 
 

Groentenomie

De kunst van lekker eten en drinken met groenten als uitgangspunt. Dat is waar restaurant Le Jardin in Utrecht voor staat. In dit prachtige restaurant koken ze volgens de ‘groentenomie’. De chef-kok kookt zoveel mogelijk met groenten en kruiden en reserveert ‘zo nu en dan’ een mooi stukje vlees, vis of gevogelte. Dat groenten de hoofdrol spelen, bewijst ook hun menukaart. Alle gerechten beginnen met groenten, eindigen met een supplement van vis of vlees, of bevatten zelfs alleen maar plantaardige ingrediënten. Zelfs in de desserts komen groenten en kruiden zoals mais, aardpeer, basilicum en saffraan terug. Voor de gasten die echt geen genoeg krijgen van al het groen is er naast de zaak ook nog bloemist Le Jardin.
Le Jardin | Mariaplaats 42, Utrecht | www.lejardinutrecht.nl


                                    
                                                                         Le Jardin, Utrecht

 

Gezellig groen

Van ‘s ochtends tot laat in de avond is Restaurant Murni in Antwerpen the place to be waar flexitarisch, vegetarisch, veganistisch en glutenvrij eten wordt gecombineerd met klassieke en herkenbare gerechten. Murni is Indonesisch voor puur, net zoals alle onbewerkte, verse en gezonde gerechten van dit concept. Neem je maaltijd in een milieuvriendelijke, recyclebare verpakking mee voor onderweg of geniet ervan in de gezellige, groene en vooral ontspannen omgeving van het restaurant. Voor degenen die hun favoriete combinatie niet kunnen vinden op de menukaart is er de mogelijkheid om een eigen avocadotoast te bouwen of een eigen yoghurtbowl samen te stellen.
Restaurant Murni | Beukenlaan 12, Park Den Brandt, Antwerpen | Graaf van Egmontstraat 56, Antwerpen (opening maart 2019) | www.murni.be​​​​​​​


                                     Murni, Antwerpen 


Heb jij de gezonde smaak te pakken gekregen? Ontdek het artikel over 10 gezonde en succesvolle concepten in Nederland en België en laat je inspireren. Zin om je eigen menukaart ‘groener’ te maken? Lees onze tips en creëer de perfecte groentekaart in jouw zaak.
 



Meer inspiratie?

Schrijf je dan nu in voor Boost. De nieuwsbrief over groente!


4 x smullen zonder schuldgevoel
Nieuws
4 x smullen zonder schuldgevoel
Interview met Pim Zuethoff - LOC7000
Nieuws
Interview met Pim Zuethoff - LOC7000
Door op 'Ik ga akkoord' te klikken, accepteert u het gebruik van cookies om technische redenen, voor statistische analyses en voor het beheren van webverkeer (analytische cookies), het delen van informatie met adverteerders op andere websites en voor het aanbieden van relevante inhoud (targeting cookies) die overeenkomst met uw interesse (custom cookies). Bonduelle Foodservice Benelux heeft haar beleid voor gebruikersprivacy en gegevensbeheer aangepast. Klik hier voor meer informatie.